CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Xips de carxofes al forn amb cruixent de pernil

Ingredients:

– Quatre o cinc carxofes
– 50 grams de pernil ibèric
– Llimona
– Julivert
– Sal i oli d’oliva verge extra

Preparació:

Pelem les carxofes i tallem la tija ran de les fulles, retirem les fulles més superficials i les tallem per la meitat, a continuació les anem tallant a làmines finetes i les posem en un bol amb aigua, llimona i unes fulles de julivert, perquè no s’oxidin.

Escorrem les carxofes, les eixuguem amb paper de cuina i les col·loquem sense amuntegar en una safata de forn coberta amb paper sulfurat. Les ruixem amb una mica d’oli, les fiquem al forn, preescalfat entre 200°-220° i les deixem coure entre 15 i 20 minuts.

Per fer el cruixent de pernil, en una altra safata o reixa de forn posem paper sulfurat i les làmines de pernil al damunt. Ho posem a la part de dalt del forn perquè el gratinador vagi consumint el greix del pernil i ens quedi cruixent.

Un cop acabat servim les carxofes afegint una mica de sal i el pernil esmicolat a trossets.

Tags: Carxofes, Recepta

Notícies semblants: