30 de gener – Dia Internacional del Croissant

Avui 30 de gener celebrem el Dia Internacional del Croissant, aquesta delícia de la pastisseria que molts de nosaltres tenim associada als esmorzars de cada dia, però que es pot consumir a qualsevol hora, amb un bon cafè, un suc o un refresc. És una de les pastes que s’ha fet més internacional arreu del món.

Encara que molta gent pensi que l’origen del croissant l’hem de buscar a França hi ha altres teories, la més estesa és que l’origen de croissant és vienès, concretament al segle XVII durant la invasió d’Europa per l’Imperi Otomà, d’aquí la forma de mitja lluna que ens recorda la bandera turca.

Sabeu qui va fer el primer croissant del món?

Hi ha certs aliments que per les seves característiques es tornen irresistibles o ens creen una certa addició, el croissant és un d’ells, quants de nosaltres que solem anar a esmorzar a un bar no ho fem amb un cafè amb llet i un croissant?

El croissant és una pasta molt versàtil, el podem menjar sol, farcit de xocolata, amb fruites i nata o també amb elements salats com pernil, formatge o sobrassada. Una peça de brioixeria que sempre que no sigui industrial és una delícia per esmorzar, berenar o sopar.

També us pot interessar:

Recepta de Cuina, com es fa – Croissants de mantega

Recepta de Cuina, Com es fa – Mini croissants petits de xocolata

Si voleu celebrar el Dia Internacional del Croissant, podeu compartir una recepta, una fotografia o un racó de la vostra ciutat on podeu menjar el millor croissant. No oblideu etiquetar-ho amb  #DíaInternacionaldelcroissant.

Tags: croissants

Notícies semblants: