CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Canelons de porros farcits de calçots

Ingredients:

  • Quatre porros gruixuts
  • Un manat de calçots (15-20)
  • 10 grams de mantega
  • 30 grams de farina
  • 250 ml. de llet
  • Nou moscada
  • Quatre cullerades soperes de salsa romesco
  • Encenalls de formatge parmesà
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Primer de tot hem de fer els calçots, el millor és fer-los a la brasa, però també els podem fer al forn de casa. Aquesta és una bona recepta per aprofitar els calçots que hagin sobrat d’una calçotada. Aquí teniu la recepta de calçots al forn i la salsa romesco.


Tallar la part blanca dels porros i escaldar-los 3 minuts en aigua bullent amb sal. Els retirem i els fiquem en un bol amb aigua i gel per tallar la cocció. Deixem reposar 5 minuts, després els escorrem i els tallem per la meitat a la mida aproximada d’un caneló. Traiem les fulles interiors amb cura de no trencar les dues exteriors que les reservarem per farcir.

Preparem una beixamel. En un caçó posem la mantega i una cullerada d’oli, quan la mantega s’hagi desfet, afegim la farina i remenem. Incorporem la llet molt a poc a poc sense parar de remenar amb unes varetes, deixem coure a foc lent uns 10 minuts. Al final salpebrem, ratllem una mica de nou moscada i afegim les quatre cullerades de salsa romesco.

Per fer el farcit tallem ben petit l’interior del porro i els calçots, ho posem tot junt en un bol i salpebrem. Afegim dues o tres cullerades de la beixamel de romesco que hem fet, remenem i farcim les làmines dels porros amb l’ajuda d’una màniga pastissera.

En una safata de forn posem els porros farcits, els cobrim amb beixamel i posem uns encenalls de formatge parmesà.

Amb el forn prèviament escalfat a 180 graus, els deixem coure entre 10 i 15 minuts.

Tags: Calçots, porró, Recepta

Notícies semblants: