Barcelona atorgarà la Medalla d’Or de la ciutat a Pere Casaldàliga i al Pare Manel

En el ple celebrat avui a l’Ajuntament de Barcelona s’ha aprovat per unanimitat atorgar la Medalla d’Or al Mèrit Civil a Pere Casaldàliga i al Pare Manel que malauradament tots dos ens van deixar aquest any passat. Tots dos rebran la Medalla a títol pòstum, en reconeixement d’haver dedicat la seva vida a obres a favor dels altres.

Pere Casaldàliga, més conegut com el bisbe del poble, ens va deixar el passat mes d’agost als 92 anys, després de tota una vida dedicada a reivindicar la justícia social, la igualtat i la dignitat dels pobles indígenes.

08.08.2020

Mor el Bisbe català Pere Casaldàliga, més conegut com el “Bisbe del Poble”

Manuel Pousa, el Pare Manel com el coneixíem tots, rebrà la Medalla a títol pòstum per la seva dedicació a les persones més vulnerables, especialment els infants en risc d’exclusió social i les persones privades de llibertat. El Pare Manel ens va deixar el passat setembre a causa d’una embòlia als 75 anys.

09.09.2020

Mor el Pare Manel protector dels més necessitats amb 75 anys

Tots els grups municipals de l’Ajuntament de Barcelona han decidit donar el seu vot favorable perquè aquestes dues persones que van dedicar la seva vida als altres, rebin a títol pòstum una de les condecoracions més importants de la ciutat.

Aquesta decisió de l’Ajuntament de Barcelona aprovada en un ple ordinari del consistori, contrasta amb altres condecoracions atorgades sense passar pel ple, simplement amb el beneplàcit del govern del consistori i sense consultar als grups de l’oposició.

Aquest és el cas de Sant Andreu de la Barca que recentment el govern municipal format pel PSC i C’s va decidir atorgar la Medalla d’Or de la ciutat al general de la Guàrdia Civil, Pedro Garrido, sense consultar-ho al ple municipal, almenys perquè els partits de l’oposició poguessin mostrar la seva acceptació o rebuig.

Segons va explicar l’alcalde de la citada localitat a la televisió local, ho va fer com agraïment a què en la primera onada de la pandèmia la Guàrdia Civil va ajudar a muntar l’hospital de campanya en el poliesportiu del poble. Hospital de Campanya que no havia estat demanat per la Generalitat que era la que tenia les competències i que després es va haver de desmuntar sense utilitzar-lo. Una despesa innecessària que va acabar amb la declaració de persona non grata a Alba Vergés per part de l’alcalde Enric Llorca.

07.05.2020

ÚLTIMA HORA: Alba Verges declarada persona non grata a Sant Andreu de la Barca.

També en reconeixement del fet que entitats esportives del poble poden utilitzar les instal·lacions d’una de les casernes més gran de Catalunya, instal·lacions que es paguen amb diners públics.

Tampoc hem d’oblidar el problema que va tenir Sant Andreu de la Barca amb els professors de l’Institut el Palau que van ser denunciats per algunes famílies del cos de la Guàrdia Civil arran del Referèndum de l’1 d’octubre i que després d’estar assenyalats com a culpables per molts mitjans de comunicació van quedar absolts.

Però malgrat tot això el govern municipal de Sant Andreu de la Barca sense passar pel ple, ha decidit atorgar aquesta condecoració.

Tags: Barcelona, Medalles, Sant Andreu de la Barca

Notícies semblants: