CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Pastís de formatge i llimona sense forn


Ingredients:

  • 200 grams de galetes Maria
  • 80 grams de mantega
  • 300 grams de formatge crema, tipus Philadelphia o Mascarpone
  • 100 grams de sucre
  • 4 iogurts de llimona
  • Una llimona
  • 6 fulles de gelatina neutra
  • Un sobre de gelatina de llimona en pols de 80 o 100 grams
  • 300 ml d’aigua
  • Fruites per decorar

Preparació:

Desfem la mantega en el microones fins que ens quedi líquida. En una picadora triturem els 200 grams de galetes. Barregem les galetes triturades amb la mantega fins que quedi ben integrada. Estenem les galetes en un motlle desmuntable folrat amb paper sulfurat, fent una fina capa de galeta compacta i ho deixem a la nevera.

Posem els fulls de gelatina neutra en aigua i les deixem estovar entre 5 i 7 minuts. Barregem el formatge crema amb els iogurts i la ratlladura d’una llimona. Remenem amb unes varetes o una llengua, fins que quedin ben integrats els tres ingredients.

Espremem el suc de la llimona, afegim el sucre, cinc cullerades d’aigua i ho posem a escalfar una mica, però sense que arribi a bullir. Escorrem els fulls de gelatina i els anem afegint a la llimona calenta remenant perquè es desfacin.

Afegim a la llimona dues cullerades de la barreja de formatge i iogurt perquè es refredi una mica, remenem i quan el suc sigui homogeni l’afegim tot el suc de llimona a la crema de formatge i iogurt. Amb unes varetes ho integrem tot bé.

Aboquem la barreja en el motlle amb la base de galeta i ho tornem a la nevera un mínim de quatre hores fins que quedi ben quallat.

Per fer la gelatina de cobertura posem 150 ml d’aigua en un cassó i el posem al foc. Quan comenci a bullir, tanquem el foc i afegim la gelatina en pols, remenant contínuament fins que es dissolgui. Un cop desfeta incorporem 150 ml d’aigua freda i deixem refredar fins que quedi a temperatura ambient.

Un cop passades les quatre hores amb el pastís a la nevera, aboquem la gelatina de llimona damunt i el tornem a la nevera fins que la gelatina quedi quallada. Després el traiem del motlle i el decorem amb unes rodanxes de llimona i alguna fruita confitada o fulls de menta.

Tags: formatge, Pastís, Recepta

Notícies semblants: