
Més de dues-centes pastisseries i fleques han participat en la tercera edició del concurs per triar les millors Coques de Sant Joan dividides en quatre categories: coca tradicional de fruites confitades i pinyons, coca de crema i pinyons, coca creativa i coca de llardons. Aquest any han afegit una nova categoria per donar suport a les noves generacions de pastissers o forners, s’atorgarà un premi a la millor “Coca de Sant Joan revelació”, al que poden optar els alumnes d’escoles professionals de restauració, forneria o pastisseria.
El jurat format per experts de l’àmbit de la pastisseria, la fleca i els mitjans sectorial han triat les millors coques valorant l’aspecte visual, organolèptic, cruixent i aroma. Els guanyadors en cada categoria han estat:
💯 Millor Coca tradicional de fruites confitades i pinyons
- Pastisseria Can Berta de Palau-Saverdera a l’Alt Empordà (Girona)
💯 Millor Coca de crema i pinyons
- Pastisseria Can Plana de Sant Feliu de Llobregat al Baix Llobregat (Barcelona)
💯 Millor Coca creativa
- Pastisseria bomboneria Joan del Papiol al Baix Llobregat (Barcelona)
💯 Millor Coca de Llardons
- Pastisseria Cobo de l’Espluga de Francolí a la Conca de Barberà (Tarragona)
💯 Millor Coca de Sant Joan revelació
- El premi novell ha estat per Montse Expósito de l’escola d’hostaleria de l’institut Cavall Bernat de Terrassa al Vallès Occidental (Barcelona).
I si decidiu fer-la vosaltres a casa, aquí us deixem dues receptes
Recepta de Cuina, Com es fa – Coca de Sant Joan
Recepta de Cuina, Com es fa Coca de Llardons