Per primer cop en les catorze edicions que té el concurs per triar el Millor Croissant de Mantega de tot l’Estat que organitza el gremi de pastissers de Barcelona i en el que participen professionals de tot l’estat, el primer premi surt fora de Catalunya, per dirigir-se a Madrid. En l’edició d’enguany el primer lloc l’ha obtingut ‘Panem panadería artesana’ del carrer Fernán González, 42 al barri del Retiro de la capital madrilenya.
Antonio García i Ignacio Ramiro han estat els guanyadors del XIV Concurs ‘Millor Croissant Artesà de Mantega de l’Estat 2021’ dotat amb un premi de 1.000 euros. El passat dimarts 28 de setembre els participants havien d’elaborar els croissants de mantega a l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona, un cop acabats, el jurat format per professionals de la pastisseria faria la valoració basada en els següents criteris:
✒ Gust – 40 punts
✒ Alveolat – 15 punts
✒ Fullat – 15 punts
✒ Color – 10 punts
✒ Format – 10 punts
✒ Acabat – 10 punts
Ver esta publicación en Instagram
Ver esta publicación en Instagram
Els guanyadors de les 13 edicions anteriors sempre han estat establiments catalans.
🥐 2008 – Pablo Iglesias, professor de l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona
🥐 2009 – Sant Croi – Barcelona
🥐 2010 – Hofmann – Barcelona
🥐 2011 – Turull – Terrassa
🥐 2012 – Sweet by Abraham Balaguer – Girona
🥐 2013 – Ochiai – Barcelona
🥐 2014 – Oriol Balaguer – Barcelona
🥐 2015 – Vallflorida Xocolaters – Sant Esteve de Palautordera
🥐 2016 – Canal – Barcelona
🥐 2017 – Prat Can Carriel – Roda de Ter
🥐 2018 – Sant Croi – Barcelona
🥐 2019 – Canal – Barcelona
🥐 2020 – Brunells – Barcelona
Notícies relacionades: