Després de 14 anys el premi al 🥐 Millor Croissant de Mantega 🥐 surt de Catalunya per anar a Madrid

Per primer cop en les catorze edicions que té el concurs per triar el Millor Croissant de Mantega de tot l’Estat que organitza el gremi de pastissers de Barcelona i en el que participen professionals de tot l’estat, el primer premi surt fora de Catalunya, per dirigir-se a Madrid. En l’edició d’enguany el primer lloc l’ha obtingut Panem panadería artesana’ del carrer Fernán González, 42 al barri del Retiro de la capital madrilenya.

Antonio García i Ignacio Ramiro han estat els guanyadors del XIV Concurs ‘Millor Croissant Artesà de Mantega de l’Estat 2021’ dotat amb un premi de 1.000 euros. El passat dimarts 28 de setembre els participants havien d’elaborar els croissants de mantega a l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona, un cop acabats, el jurat format per professionals de la pastisseria faria la valoració basada en els següents criteris:

Gust – 40 punts
Alveolat – 15 punts
Fullat – 15 punts
Color – 10 punts
Format – 10 punts
Acabat – 10 punts

Els guanyadors de les 13 edicions anteriors sempre han estat establiments catalans.

🥐 2008 – Pablo Iglesias, professor de l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona
🥐 2009 – Sant Croi – Barcelona
🥐 2010 – Hofmann – Barcelona
🥐 2011 – Turull – Terrassa
🥐 2012 – Sweet by Abraham Balaguer – Girona
🥐 2013 – Ochiai – Barcelona
🥐 2014 – Oriol Balaguer – Barcelona
🥐 2015 – Vallflorida Xocolaters – Sant Esteve de Palautordera
🥐 2016 – Canal – Barcelona
🥐 2017 – Prat Can Carriel – Roda de Ter
🥐 2018 – Sant Croi – Barcelona
🥐 2019 – Canal – Barcelona
🥐 2020 – Brunells – Barcelona

Notícies relacionades:

Sabíeu que els famosos croissants madrilenys “Manolitos”, ni són artesans ni s’elaboren a Madrid? És fan a Catalunya (31.07.2019)

Tags: Croissant, Premis

Notícies semblants: