CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Mar i muntanya de Salmó amb rovellons, ceba caramel·litzada i romaní

Ingredients:

  • 1 kg de lloms de salmó fresc
  • 300 grams de rovellons
  • Una ceba gran
  • 2 grans d’all
  • Una copa de conyac
  • Una cullerada de salsa de soja
  • Una cullerada de mel de romaní
  • Dues branques de romaní fresc
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra

Preparació:

Salpebrem els talls de llom i en una paella amb molt poc oli els fregim, primer per la part de la pell i després els tombem, simplement marcar-los perquè quedin una mica daurats. Els retirem de la paella i els reservem.

A la mateixa paella afegim una mica més d’oli i fregim una ceba tallada en juliana fineta, la deixem fer a foc lent fins que vagi agafant un color daurat i ens quedi caramel·litzada. Incorporem els rovellons o altres bolets que els tindrem nets i tallats a trossos, deixem que consumeixin l’aigua que desprenen a foc lent.

Afegim els dos grans d’alls trinxats, una mica de sal i pebre, una copa de conyac, una cullerada de salsa de soja i una cullerada de mel, flamegem i posem les dues branques de romaní. Deixem que s’evapori el conyac i afegim els lloms de salmó. Sacsegem la paella perquè el salmó s’integri amb la salsa i deixem coure uns 7 o 8 minuts.

Tags: Recepta, salmó

Notícies semblants: