Un terratrèmol de 3,8 de magnitud es deixa sentir aquesta nit a l’Urgell, Pallars i Andorra

Demà farà 594 anys que Catalunya va patir el terratrèmol més gran de la història, l’anomenat terratrèmol de la Candelera amb 6,5 de magnitud. Aquesta matinada cap a un quart de quatre, s’ha produït un altre sisme de 3,8 de magnitud que s’ha pogut sentir en l’Alt Urgell, el Pallars Sobirà i Andorra.

Encara que amb menys intensitat també s’ha notat algun moviment en altres comarques properes com l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Berguedà, el Solsonès, el Ripollès i la Vall d’Aran.

L’epicentre del sisme s’ha detectat al Port del Cabús i la muntanya de Tor a l’Alt Urgell. Protecció Civil ha emès una Prealerta del Pla Especial d’Emergències Sísmiques (SISMICAT). Molts veïns i veïnes de la zona s’han despertat, però de moment no consten danys materials i afortunadament no s’ha de lamentar cap víctima.

Sembla que la terra vulgui celebrar la Candelera sacsejant de nou Catalunya, recordant aquell de l’any 1428 que va causar uns 2.000 morts i forces danys materials.

🔴 Recordem el Terratrèmol de la Candelera del 1428

Tags: Andorra, Pallars, Terratrèmol, Urgell

Notícies semblants: