L’emotiva carta que l’actor Jordi Sánchez s’escriu a ell mateix en l’aniversari del seu ingrés hospitalari per la Covid-19.

La revista Vanitatis publicava ahir una carta molt emotiva que l’actor Jordi Sánchez s’escriu a ell mateix en l’aniversari d’haver-se contagiat de la Covid-19, malaltia per la qual va haver d’estar ingressat en l’Hospital Gregorio Marañon de Madrid i per la que també va estar intubat durant 24 dies o com ell mateix deia en el seu perfil d’Instagram quan va sortir: “Mai vaig pensar que dormir 24 dies seguits, amb les seves 24 nits, podia ser tan desagradable”.

Ara que fa un any del seu ingrés ha volgut recordar tot aquell malson que afortunadament ha pogut superar, però del que molts altres ja no van despertar. A Catalunya més de 25.000 persones es van quedar en aquest malson.

En la carta al seu jo d’ara fa un any, que podreu llegir íntegra a la revista Vanitatis, Jordi Sánchez repassa aquell mes de febrer que va estar ingressat i la major part del temps intubat. Eren temps que no es permetia cap acompanyant als centres hospitalaris, així que mentre va estar despert ho va haver de viure tot sol. Afortunadament, el nivell d’humanitat dels sanitaris en aquella primera onada, tan complicada per ells, va ser espectacular.

“Del malson a la glòria”

“Benvolgut company i amic: el motiu de la present és per  fer-te saber la que et ve al damunt, des d’avui i en els pròxims mesos, i que ni en els teus somnis pitjors podries imaginar. El diumenge, en l’AVE Barcelona-Madrid, sentiràs esgarrifances i suposaràs que no va bé la cosa. Dilluns vinent, quan arribis al rodatge de ‘Senyor, dona’m paciència’, i et facin la prova de la covid, et diran el que ja suposaves, que te’n vagis a casa, que has donat positiu”.

“Després de vuit dies en el teu pis de Madrid, amb febre persistent i trobant-te no massa malament, una doctora amiga et demanarà una ambulància, perquè no veu clar que la cosa no estigui remetent, i quan arribis a l’hospital et donaran un esglai:”

“T’anem a intubar, si vols trucar a algú…”.

La primera persona a qui truca és la seva parella, l’Eli, la que sempre truca tant en els bons moments com en els dolents. Als fills prefereix no trucar-los per no preocupar-los i perquè tampoc volia que sonés a comiat.

Truca a la seva mare que acaba de perdre al seu marit i pare d’ell, precisament per la Covid i li comenta que està ingressat, però no li diu res que l’han d’intubar, li diu una mentida per no preocupar-la, que no podrà trucar perquè des de l’hospital no el deixen.

Passa 24 dies intubat o com ell diu dormint i l’endemà quan desperta les mesures de seguretat són les mateixes, no pot rebre visites i només es pot comunicar amb la seva família per Skype.

“Tothom estarà molt content que hagis despertat. Però tu no comprendràs el motiu de tanta alegria. T’hauran caigut trenta anys al damunt. Et faran mal tots els ossos, fins a les mans. No podràs caminar, no podràs escriure, no sabràs si pots empassar, et costarà dormir i no et deixaran ni menjar ni beure. I les al·lucinacions que sofriràs a causa de la medicació et faran creure, entre moltes altres coses, que un dels teus fills ha mort. Seran dos dies horribles”.

“Quan et diguin que estàs al·lucinant, i que els teus fills estan perfectament, seràs l’home més feliç del món i ploraràs com un nen de pur alleujament, d’agraïment, d’alegria extrema. I a partir d’aquí tot anirà sempre a més, a millor, a bé.”

Després li quedaven setmanes de recuperació, d’adaptació, de físio i en definitiva de tornar a fer tot allò que no podia, com “subjectar la tauleta sense que pesi cent vint quilos…”

“Tot això és un petit resum de què et passarà, amic meu. Però no et preocupis, no et quedarà cap seqüela i al cap de poc d’arribar a casa teva et cridaran per fer una peli…”

“… I avui, després de just un any, et menjaràs un arròs amb la gent que estimes que tindrà gust de glòria”.

En Jordi Sánchez dins de tot el que va passar en aquell mes de febrer del 2021 es pot considerar afortunat, per haver-se sortit d’aquesta maleïda pandèmia sense cap seqüela.

Notícies relacionades:

Jordi Sánchez ingressat a l’UCI d’un hospital madrileny a causa del Coronavirus

Jordi Sánchez surt de l’UCI on ha estat un mes a causa de la Covid-19

Jordi Sánchez surt de l’hospital i ens explica com ha estat aquest mes i mig d’hospitalització.

 

Tags: Covid, Jordi Sánchez

Notícies semblants: