CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Arròs de sobrassada i bacallà

Ingredients:

  • 350 g arròs bomba
  • 1.200 ml brou de bacallà o peix
  • 150 g de bacallà esqueixat o al punt de sal
  • 120 g de sobrassada de porc ibèric
  • 2 grans d’all
  • Uns brins de safrà
  • Un gotet de vi ranci
  • Allioli
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Primer fem un brou de peix, amb un litre i mig d’aigua, peix de roca o les espines i caps que ens hagin sobrat quan comprem peix. Si aconseguim una pell de bacallà molt millor. Mentre es fa el brou podem començar a fer l’arròs.

En una paella posem un o dos alls laminats amb una cullerada d’oli. Quan l’all es vagi enrossint, afegim l’arròs prèviament rentat i escorregut i el deixem que es vagi torrant remenant constantment perquè no es cremi.

Un cop l’arròs vagi agafant color, afegim uns brins de safrà i continuem remenant perquè vagi agafant aroma. Incorporem la sobrassada a trossets i ho rossegem tot junt. Quan veiem que la sobrassada es va desfent, aboquem el got de vi ranci i deixem que s’evapori l’alcohol.

Salpebrem, tirem el brou de peix ben calent a la paella i remenem una mica perquè l’arròs s’escampi. Quan comenci a fer xup-xup abaixem una mica el foc i el deixem coure entre 12 i 15 minuts. Rectificar de sal i posar uns trossets de bacallà i sobrassada distribuïts per tota la paella d’amunt l’arròs. S’acabaran de fer amb l’escalfor de la paella.

Un cop fet deixem reposar uns tres minuts tapat amb un drap. Servir acompanyat d’un bon allioli.

Us deixem amb el Marc Ribas que fa aquesta recepta al seu programa de TV3

Tags: ARRÒS, Bacallà, Cuina, sobrassada

Notícies semblants: