El fuet català entre els cinc millors embotits del món.

Segons la plataforma Taste Atlas dedicada a la gastronomia tradicional i popular d’arreu del món, el fuet català és el cinquè embotit millor del món. Taste Atlas, ha elaborat un llistat dels millors embotits del món i a més del fuet català en cinquena posició, trobem a la llonganissa de Vic en la 39a posició i la secallona en el lloc 92.

Així defineixen el Fuet català en la web Taste Atlas:

“El fuet és un embotit tradicional català elaborat amb carn de porc en budell natural de porc. Aquesta salsitxa prima i curada en sec es consumeix normalment amb pa o s’agrega a altres plats com a sopes i guisats. El seu sabor pot variar de lleugerament picant a picant, depenent dels condiments utilitzats en la seva preparació. El fuet sol estar aromatitzat amb all, anís o pebre negre”.

Pel que fa a la Llonganissa de Vic diuen:

“La llonganissa de Vic és un embotit produït en 28 municipis, tots ells situats a la Plana de Vic a la comarca d’Osona. Està feta amb carn de porc molta, cansalada barrejada amb sal i grans de pebre negre. La salsitxa té una capa blanca tradicional en l’exterior, desenvolupada durant el procés de maduració que té lloc en un ambient controlat amb una curació d’almenys quaranta-cinc dies. La llonganissa de Vic es gaudeix millor com a aperitiu, maridada amb pa casolà i formatge de la terra. Per a xalar de la millor experiència, acompanyeu-la amb una copa de vi abundant”.

I de la Secallona:

“La secallona és un tipus de fuet i un embotit originari de Catalunya. Aquesta salsitxa està feta amb una combinació de carn magra de porc i cansalada, i s’assaona amb sal i tres tipus de grans de pebre negre: en pols, enters i partits. Una vegada embotida en budell natural d’embotit i amb forma de ferradura, la secallona es madura i s’asseca durant diversos dies. En comparació amb el fuet, la secallona és més prima i llarga, i no té floridura en l’exterior. Es recomana tallar la salsitxa en rodanxes gruixudes i servir-la a temperatura ambient”.

🏅  Aquests són els 10 millors embotits del món segons Taste Atlas:

1. Pepperoni – Estats Units
2. Mortadel·la de Bolonya – Itàlia
3. Xoriç – Portugal
4. Ventricina – Itàlia
5. Fuet – Catalunya
6. Kabanosy Staropolskie – Polònia
7. Nürnberger Bratwürste – Alemanya
8. Kiełbasa Krakowska Sucha Staropolska – Polònia
9. Nduja – Itàlia
10. Bierschinken Wurst – Alemanya

🏅  En aquest llistat també trobem altres embotits de l’Estat en posicions més allunyades:

180. Xoriç de La Rioja
240. Sobrassada de Mallorca
490. Xoriç de Cantimpalo
590. Chosco de Tineo d’Astúries
620. Canya de llom de Huelva
820. Llonganissa de Pasqua de València
950. Imperial de Lorca.

I vosaltres quin preferiu? 👇

Fuet, llonganissa, secallona, somalla, espetec…, tots els noms del producte estrella de la gastronomia catalana. Quin us agrada més? Amb pell o sense pell?

Tags: Fuet, millor embotit

Notícies semblants: