La Pizza més cara del món. Pagaríeu 8.300 euros per una pizza de 20 cm?


Aquesta setmana celebràvem el Dia Internacional de la Pizza, concretament el dia 9. La pizza és un dels aliments que segurament ens agrada a la majoria. Aquest plat que va néixer a Nàpols com a forma d’aprofitament de menjar en les famílies pobres italianes s’ha popularitzat a tot el món. Com no tenien gaires diners, acostumaven a posar tota mena d’ingredients sobre una base de pa estirada i després ho ficaven a coure al forn.

Actualment, un xef de Salerno ha creat una pizza no precisament per a pobres, la Pizza Louis XIII, que costa 8.300 euros. Com es pot llegir en la seva web, es tracta d’una pizza de 20 cm elaborada per a dues persones. Renato Viola, el mestre pizzer membre de l’Italian Acrobatic Pizza Team, és l’encarregat de fer aquesta pizza en el domicili dels clients, acompanyat d’un sommelier i un xef. Pizza que serveixen en una vaixella i coberteria d’edició limitada i una ampolla de xampany francès 1995 Krug Champagne Clos du Mesnil de 1.000 euros.

Excepte la massa que elaboren a base de farina orgànica amb certificació de l’Associació Italiana d’Agricultura Biològica (AIAB), llevat natural, sal rossa australiana del riu Murray i que deixen reposar durant 72 hores, la resta ho fan tot a casa del client afegint els ingredients exclusius sobre la massa (apunteu, per si la voleu fer a casa):

🍕  Caviar Oscietra Royal Prestige que té uns ous més grans amb un sabor dolç.
🍕  Caviar Kaspia Oscietra Real Clàssic, un caviar d’esturió de la costa iraniana al sud del mar Caspi.
🍕  Beluga Caviar Kaspia, molt cremós i ferm.
🍕  Gambes vermelles Acciaroli.
🍕  Llagosta noruega Palinurus Elepha.
🍕  Galera Squilla mantis del Mediterrani.
🍕  Conyac Louis XIII Remy Martin, el millor conyac del món.
🍕  Brandy Cardenal Mendoza Carta Real.
🍕  Mozzarella de búfala orgànica.

Per aquesta pizza acompanyada de l’ampolla de xampany francès, cobren a Itàlia 8.300 euros.

També us pot interessar:

9 de Febrer – Dia Internacional de la Pizza – Coneix la seva història

Tags: Pizza més cara del món

Notícies semblants: