Unes obres a la Catedral de Girona posen al descobert el vitrall més antic de Catalunya


Durant unes obres de restauració en el retaule del Corpus Christi de la capella de Sant Marí i Sant Francesc de la Catedral de Girona ha posat al descobert el que es creu pot ser el vitrall més antic de Catalunya.

Es tracta d’un vitrall figuratiu d’1,3 metres d’alçada i 3 metres d’ample de la primera meitat del segle XIII dedicat a Sant Martí i Sant Francesc, precisament els noms de la capella on ha estat trobat. En ell es representen escenes de l’Anunciació i de la Crucifixió de Jesús.

Es creu que pertany a l’antiga catedral romànica que hi havia en el lloc de l’actual catedral gòtica. La troballa s’ha fet darrere el retaule que estaven restaurant, ple de pols. Està format per 10 plafons, alguns originals del segle XIII i altres restaurats durant el segle XIV.

Està previst que s’exposi en el Museu de la Catedral, però per això s’haurà de fer una reestructuració de l’espai museístic.

També us pot interessar: (Clica a la imatge per entrar a l’enllaç)

Sabeu perquè als vitralls de Santa Maria del Mar hi ha un escut del Barça?

T'agrada? Compartiex-ho!

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
1
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
3
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.