Les millors frases d’en Johan Cruyff – Recordem-les en el quart aniversari de la seva mort.


Ahir va fer quatre anys que Johan Cruyff ens va deixar, víctima d’un càncer de pulmó amb 68 anys. Si visqués en aquests moments segur que no estaria molt content de com estan anant les coses a Can Barça, des de la mort d’en Johan el club no ha tornat a guanyar cap copa d’Europa.

El seu fill Jordi, en una entrevista que ha concedit al diari Sport diu que el seu pare que era molt optimista i afrontaria aquests dies de confinament fent trencaclosques, crucigrames o arreglant el jardí, si l’hagués enganxat al Muntanyà, on passaven llargues temporades.

Fins que ha arribat el gran Leo Messi, Johan Cruyff, aquell jugador prim nascut a Amsterdam, era considerat com un dels millors jugadors del món junt amb Maradona i Pelé. Sens dubte va ser un gran jugador, un gran entrenador i una gran persona. La història ens dirà si el gran Leo li passa al davant.

Malgrat que no dominava gaire el castellà i del català afirmava que no el parlava perquè no volia violar una llengua tan maca, va decidir quedar-se a viure a Barcelona, aquí va néixer el seu fill Jordi i aquí va morir el 24 de març del 2016.

Quan va néixer Jordi Cruyff, va decidir posar-li Jordi perquè era el Patró de Catalunya, però l’any 1974 encara no havia mort Franco i l’havia d’inscriure en el registre civil com a Jordi, Johan no estava d’acord i es van traslladar al seu país per poder inscriure’l com a Jordi. En aquells moments va ser tota una provocació a la dictadura de Franco i potser va ser un dels motius perquè era tan estimat pel poble català.

Quan el sentíem parlar en les rodes de premsa o entrevistes, sempre ens sorprenia amb alguna frase, la seva forma de parlar el castellà. Recordem-lo amb les seves millors expressions:

– En un momento dado…
– Éstos ataques son como mosquitas…
– Si somos cuatro, será para entrenar al domino…
– Lo primero tropieza, viene dos dias más tarde…, etc.

Escoltem-lo:


T'agrada? Compartiex-ho!

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
0
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
0
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.