Prohibeixen les mascaretes de roba en diversos hospitals del país

Ja fa dies que els hospitals del País Basc van prohibir entrar a les seves instal·lacions amb mascaretes de roba (higièniques) per no poder garantir la seva homologació, que tinguin la protecció suficient o que s’hagin pres les mesures d’higiene necessàries, com és rentar-les a altes temperatures després d’unes determinades hores de servei.

Ara s’han afegit altres comunitats o ciutats com el País Valencià, Salamanca i les Illes Canàries, que igual que feia el País Basc, a partir d’ara proporcionaran mascaretes quirúrgiques a tots els pacients o acompanyants que entrin amb una mascareta de roba.

Segons un estudi de l’OMS del mes de juny d’aquest any, les mascaretes fetes de cotó poden ser una font potencial d’infecció, ja que no són resistents als fluids i per tant poden retenir la humitat i contaminar-se.

“Quan hi ha una escassetat de mascaretes quirúrgiques com va passar en els primers dies de la pandèmia, les de roba poden ser una bona opció, però més enllà d’aquesta situació no són recomanables per les poques dades probatòries que tenim sobre elles”.

En un estudi sobre l’ús de mascaretes higièniques (les de roba) que es va fer en un centre de salut, es va observar que el personal sanitari que les utilitzava presentaven un risc més alt de contagi de la grip en comparació amb els que feien servir mascaretes quirúrgiques.

Després que moltes comunitats ja havien prohibit les mascaretes amb vàlvula prohibit les mascaretes amb vàlvula (FFP2 i FFP3), ara arriba la notícia que les de roba no són segures, cosa que ha provocat una forta preocupació entre la població que fa mesos està utilitzant les mascaretes higièniques, molts cops fetes a casa.

Segons el Ministeri de Sanitat, la mascareta a utilitzar varia depenent de la situació en què ens trobem:

  • Mascareta higiènica (de roba): Per les persones sanes
  • Mascareta quirúrgica: Persones simptomàtiques o positives sense símptomes
  • Mascareta EPI: Persones que estiguin en contacte amb el virus, com el personal sanitari.
Font: Ministeri de Sanitat – Foto: Ministeri de Consum

Notícies relacionades:

Quines són i per què s’haurien de prohibir les mascaretes egoistes? (24/08/2020)

L’OCU analitza quines són les mascaretes més segures. (27/07/2020)

Nou perill per l’ecosistema marí – Milers de mascaretes i guants acaben al mar (22/05/2020)

El preu màxim que ens poden cobrar per mascaretes i gels desinfectants. (24/04/2020)

Tags: Coronavirus, Mascaretes

Notícies semblants: