Tornem-hi amb el cas dels Fuets. Ara ordenen aturar la producció de fuets elaborats per Embotits Solà de Gurb

Des de finals d’agost, principis de setembre quan va saltar l’alarma a França d’un brot de salmonel·losi que podia estar relacionat amb un lot de fuets elaborats per Embotits Solà, no hem parat de sentir notícies en relació amb aquest producte tan tradicional de la nostra terra.

Ara l’Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (ASPCAT) informa que en aplicació del principi de precaució, ha decidit ordenar la suspensió cautelar de l’elaboració de fuets i espetecs a Embotits Solà de Gurb.

Així mateix ha ordenat la retirada del mercat de tots aquests productes elaborats per Embotits Solà i que es comercialitzen amb les marques: Cabanes, la Granja, Calet, Solà i Masó, Don Teo, CambasecSanglierFran-per, Vic d’Or, Tapas PapéJulian Mairal i Reketukas, en qualsevol format de pes o presentació (sencer o tallat).

L’ASPCAT demana a tota la ciutadania que si tenen algun producte d’aquestes característiques, no el consumeixin i el retornin a la botiga on el varen comprar.

Malgrat que no s’ha detectat cap cas de salmonel·losi a Catalunya ni a Espanya, les autoritats sanitàries han decidit retirar el producte del mercat i aturar la seva producció.

Notícies relacionades:

França detecta una partida de fuet català amb salmonel·losi i la retira (04/09/2020)

El fuet que va ser retirat a França també s’ha venut a Catalunya (05/09/2020)

Retirat un altre lot de fuet elaborat per Embotits Solà de Gurb per salmonel·la (15/09/2020)

Tags: Fuets, Gurb, Salmonel.losi, Solà

Notícies semblants: