Recepta de Cuina, Com es fa – Peus de porc arrebossats i gratinats al forn


Ingredients:

  • Dos peus de porc tallats per la meitat
  • 75 grams de mantega
  • Una ceba
  • Una pastanaga
  • 4 grans d’all
  • Una fulla de llorer
  • Pebre en gra
  • Pa ratllat amb all i julivert
  • Sal.

Preparació:

En una olla amb abundant aigua posem els peus de porc, la ceba, la pastanaga, els alls, el llorer, unes quantes boletes de pebre en gra i una mica de sal.

Quan comenci a bullir anirem traient l’escuma que vagi fent l’aigua i deixarem coure unes dues hores, fins que els peus estiguin tous. Si ho fem amb una olla pressió, amb una mitja hora tindrem prou.

Un cop fets, traurem els peus i els deixarem refredar una mica. A continuació desfem la mantega en el microones fins que ens quedi líquida, untem els peus amb ella i després els passem pel pa ratllat, que quedin ben arrebossats.

Els posem en una safata de forn i els ruixem amb una mica de mantega líquida. Els gratinem al forn fins que facin una crosta cruixent i daurada. Els podem acompanyar, de patates fregides, enciam o escalivada com hem fet nosaltres.

Si voleu fer l’escalivada, aquí teniu la recepta.

Recepta de Cuina, Com es fa – Escalivada