Els sis Rècords Guinness catalans que ingressen en el llibre del 2024

Com cada any ‘Guinness World Records’, l’autoritat mundial en matèria de rècords, treu una nova edició amb la incorporació dels nous rècords aconseguits. En la del pròxim any 2024, s’han afegit 2.638 fites que entren a formar part d’aquest prestigiós llibre i sis d’elles són obtingudes per persones o empreses catalanes.

Els sis Rècords Guinness catalans del 2024.

1. Alexia Putellas per ser la futbolista amb més Pilotes d’Or, que atorga France Football, rècord obtingut el 17 d’octubre del 2022 quan va guanyar la segona consecutiva.

2. Maria Branyas Morera es va convertir en la persona més gran del món al gener d’aquest any, amb 115 anys, després de la mort de la monja francesa Lucile Randon de 118 anys.

3. Àlex Roca, el barceloní que va fer història el 19 de març d’enguany per ser el primer atleta del món amb paràlisi cerebral en acabar una Marató, concretament la que se celebrava aquell dia a Barcelona. Ho va fer amb un temps de 05:50:51 hores.

4. Kilian Jornet, el juliol del 2022 va acabar l’Hardrock Hundred Mile Endurance, una ultramarató de 100,5 milles (uns 162 km) que es disputa als Estats Units, en un temps rècord de 21 hores, 36 minuts i 24 segons.

5. Toni Bou el pilot de trial que té més campionats mundials d’aquest esport, amb 32 títols consecutius des de l’any 2007 en què va aconseguir el primer campionat en modalitat outdoor i indoor, fins a l’aconseguit aquest any.

6. La cervesera catalana Moritz, per haver organitzat el tast de cerveses més multitudinari del món, acte celebrat el juliol del 2022 a la plaça de l’Univers de Montjuïc a Barcelona. Van participar 1.246 persones.

Tags: Record Guinness

Notícies semblants: