CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Crema freda de pèsols amb iogurt

Ingredients:

  • Un quilo de pèsols frescos
  • Una ceba
  • Un gra d’all
  • Un litre de brou de verdures
  • Tres iogurts naturals
  • Fulles de menta
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Traiem els pèsols de les tavelles i els rentem. Les tavelles, un cop rentades les podem aprofitar per fer el brou de verdures. Reservem uns quants pèsols, que farem al vapor, per decorar el plat.

En una paella amb una mica d’oli fem un sofregit amb la ceba i l’all, quan comenci a agafar color, posem els pèsols i remenem, no gaire perquè no perdin el color verd i salpebrem.

Afegim el brou de verdures i deixem coure uns deu minuts, incorporem unes quantes fulles de menta i amb una batedora ho triturem bé fins que quedi una crema homogènia.

Un cop freda, afegim dos iogurts, remenem bé fins que quedin ben integrats a la crema i rectifiquem de sal i pebre, si cal.

Emplatem i amb el iogurt que ens ha quedat, posem unes cullerades pel damunt la crema, uns pèsols al vapor i unes fulles de menta.

També es pot servir natural o calenta.

Sempre és millor fer-ho amb pèsols frescos, però fora de temporada, la podem fer amb pèsols congelats.

Tags: Pèsols

Notícies semblants: