Ingredients:
- 650 grams de gerds (65% de fruita)
- 350 grams de sucre (35% de sucre)
- Una llimona
- Pots per guardar la melmelada
Preparació:
Rentar els gerds i treure’ls la tija verda. Posar-los en un bol, afegir el sucre, tapar-los amb paper film i deixar-los a la nevera fins que hagin deixat anar tot el suc, aproximadament una hora.
Barrejar-los, tornar a tapar amb el plàstic i deixar-los a la nevera 24 hores més.
Passades les 24 hores, posem els gerds amb el suc que han tret en una cassola i afegim el suc d’una llimona. Quan arrenqui el bull, baixem el foc i deixem que redueixin uns 45 minuts.
Passar per la batedora, a velocitat lenta, perquè no quedi massa líquida. Tornar-la a posar a la cassola i fer un últim bull. Treure l’escuma que ha fet i omplir els pots (prèviament esterilitzats) amb la melmelada encara calenta.
Tapar els pots i tombar-los cap per avall perquè la calor que encara té la melmelada, faci que es tanquin al buit.
Etiquetar els pots i guardar-los en un lloc fresc, sec i allunyats de la llum. Es poden guardar fins a un any, però un cop els obrim els haurem de guardar a la nevera.
Podem substituir els gerds per qualsevol altra fruita del bosc, maduixes, aranyons, móres…. Sempre tenint en compte la proporció del 65% de fruita i 35% de sucre.