Ingredients:
- Un quilo de tomàquets madurs
- Un litre i mig d’aigua
- Una ceba
- Dos grans d’all
- Un pebrot vermell que no sigui molt gran
- Una pastanaga
- Una cullerada de sucre
- Unes fulles de menta
- Dues llesques de pa (opcional)
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Tallem la ceba, els alls, el pebrot i la pastanaga en trossos petits i els posem a sofregir en una paella amb una mica d’oli. Ho hem de fer a foc lent, que es vagi fent a poc a poc.
Mentrestant es fa el sofregit, preparem els tomàquets, els rentem i els hi fem un tall en creu a la base de cada un. En una olla posem el litre i mig d’aigua i quan bulli escaldem els tomàquets, tan sols un minut. Retirem els tomàquets i els pelem.
Salpebrem el sofregit de les verdures i afegim una cullerada de sucre per matar l’agró del tomàquet. Un cop fet el sofregit, afegim els tomàquets tallats a trossos petits. Remenem i ho deixem coure uns 3 o 4 minuts més.
Passar el sofregit a l’olla amb l’aigua on hem escaldat els tomàquets, afegir uns fulls de menta, remenar i quan comenci a arrencar el bull, baixar a foc lent i deixar-ho fer uns 20 minuts. Si voleu, es poden afegir dues llesques de pa perquè la sopa, agafi més consistència.
Un cop feta, la deixem temperar una mica i la batrem per aconseguir una textura cremosa. Servir amb una mica de brots verds pel damunt.