CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Mini empanades de tonyina 

Ingredients:

  • Una massa d’empanada
  • 250 grams de tonyina en oli d’oliva
  • Una ceba
  • Un ou dur
  • Un ou per pintar la massa
  • Dos pebrots del “piquillo
  • Dues cullerades de tomàquet fregit
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Comencem fent l’ou dur. En un cassó amb aigua bullent, posem l’ou, amb l’ajuda d’una cullera perquè no es trenqui en caure i el deixem bullir de 8 a 10 minuts. El traiem i el deixem refredar.

En una paella amb una mica d’oli, fem un sofregit amb una ceba trinxada molt petita, salpebrem i quan estigui enrossida, afegim les dues cullerades de tomàquet fregit i deixem coure uns dos minuts més.

Un cop fora del foc, afegim la tonyina esmicolada, l’ou dur trinxat petit i els pebrots del “piquillo” a trossets també petits. Remenem fins que s’integrin tots els ingredients.

Estendre la massa d’empanada i amb l’ajuda d’un tallador de galetes quadrat, anem tallant porcions amb aquesta forma, hem de fer dos quadrats per cada una.

Posem una mica de la barreja que hem fet amb la tonyina a cada quadrat i el tapem amb un altre quadrat. Amb l’ajuda d’una forquilla els anem tancant per tots costats.

Les posem en una safata de forn i les pintem amb ou batut, així quedaran daurades. Deixar-les coure al forn, prèviament escalfat a 180 graus, uns 10 minuts.

Tags: Empanada, Tonyina

Notícies semblants: