Per què fem el canvi d’hora dos cops a l’any i des de quan?


-2
182 shares, -2 points

Els nostres avis no tenien aquest problema, l’horari era el mateix tot l’any, però des de fa uns quants, cada sis mesos, la matinada del diumenge vinent tornarem a canviar l’hora, aquest cop haurem d’avançar els rellotges una hora, a les dues seran les tres. Quan arriba aquest moment sempre ens preguntem, dormirem una hora més o una hora menys?

Aquesta mesura es va començar a aplicar a partir de l’any 1974 fins que l’any 1981 la Unió Europea va fer una directiva que es va renovant cada quatre anys.

Segons els experts és una mesura per adaptar la nostra vida a les hores de sol i d’aquesta manera aconseguir un estalvi energètic, no deixa de ser el que feien i fan els agricultors i ramaders. A tot l’Estat s’estima que l’estalvi pot arribar a ser d’un 5% del consum, uns 300 milions d’euros aproximadament. Altres experts també asseguren que millora la seguretat viària, fomenta el turisme i l’oci,

Però també hi ha molts detractors d’aquest sistema i últimament s’han produït molts debats i discussions al seu voltant, arribant fins i tot a pensar que no s’hauria de fer, però quin horari seria el millor, el d’estiu o el d’hivern?

La Plataforma Reforma Horària aconsella quedar-se tot l’any amb l’horari d’hivern, és a dir que el dia comenci abans i a la tarda es faci fosc més aviat. De moment no s’ha arribat a un acord i continuarem uns anys més amb els canvis d’horari.

El que és segur és que fer aquest canvi dos cops a l’any, a finals de març i a finals d’octubre, afecta la nostra salut, sobretot en els infants i les persones grans, que els hi costa més adaptar-se al canvi.

Ja ho sabeu, si dissabte a la nit no voleu dormir una hora menys, aneu a dormir abans o aixequeu-vos el diumenge una hora més tard, que a més tindrem feina a posar en hora tots els rellotges de la casa, sort que els mòbils, ordinadors i tauletes ja ho fan ells sols.


T'agrada? Compartiex-ho!

-2
182 shares, -2 points

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
0
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
0
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
1
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada