Ingredients:
- 24 llesques de pa de “torrijas“
- Dos gots de llet sencera
- Un got petit de vi dolç
- La raspadura d’una llimona
- Canyella en pols
- Tres ous
- Sucre
- Mel
- Oli de gira-sol
Preparació:
En un bol posem la llet, el vi, la raspadura de la llimona i una cullerada de canyella en pols.
Mullem les llesques de pa amb la barreja i les deixem reposar uns 2 o 3 minuts en un plat i després les passem per ou batut.
Les fregim amb una paella amb abundant oli de gira-sol ben calent, dos minuts per cada costat i quan les traiem les deixem escórrer en paper absorbent.
Preparem un almívar de mel, per fer-ho posem en un cassó quatre o cinc cullerades de mel i un got d’aigua, remenem i abans que trenqui el bull, tanquem el foc.
Passem les “torrijas” per l’almívar de mel i espolsem amb una barreja de sucre i canyella en pols.
Dues variacions:
- 1/2 “torrija” damunt una base de crema catalana i una mica de gelat al damunt.
- Una “torrija” i gelat de vainilla amb canyella en pols al damunt.