CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Peus de porc al cava

Ingredients:

  • Quatre peus de porc tallats al llarg per la meitat
  • 50 grams de taquets de pernil serrà
  • 50 grams de taquets de xoriç
  • 7 o 8 xampinyons
  • Dues cebes
  • 2 grans d’all
  • Tres fulls de llorer
  • Herbes aromàtiques seques (farigola, romaní i orenga)
  • 5 claus d’olor
  • 250 ml. de cava
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Amb un bufador socarrimem els pèls que puguin tenir els peus i després els rentem.

Per la part interior de cada 1/2 peu, salpebrem i espolsem herbes aromàtiques pel damunt. Ajuntem les dues meitats del peu i el lliguem amb cordill, que quedi ben premut. Repetim l’operació amb cada peu.

Preparem una olla gran amb aigua, sal, uns grans de pebre negre, els fulls de llorer i una ceba a qui li haurem clavat els 5 claus d’olor.

Fiquem els peus i quan arrenqui el bull, veurem que es forma una bromera, la traiem i deixarem bullir unes dues hores aproximadament, per saber si estan fets, podem punxar amb una forquilla.

Mentre els peus bullen, preparem la salsa. En una paella amb una mica d’oli, saltegem els xampinyons tallats a trossos petits, quan hagin deixat anar tota l’aigua afegim els alls trinxats i la ceba ratllada, deixem que es vagi fent a poc a poc.

Quan la ceba estigui enrossida, afegim els taquets de pernil i xoriç, remenem i deixem coure uns 3 minuts més. Afegim una mica de sal si cal, penseu que el pernil ja és salat, una mica de pebre negre i aboquem el cava, deixem reduir una mica perquè lligui la salsa.

Escorrem els peus, els traiem el cordill i els disposem en una safata de forn, tirem la salsa pel damunt i els fem coure al forn de 10 a 15 minuts, perquè el cava acabi de reduir.

Tags: cava, Peus, porc

Notícies semblants: