CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Aligot amb bacó

Ingredients:

  • Dues patates grans, uns 600 grams aproximadament
  • 200 grams de formatge Tomme fraîche o fresc de Cantal
  • 25 grams de mantega
  • Un gra d’all
  • 100 ml. de crema fresca o nata per cuinar
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Rentem les patates i les posem a bullir, sense pelar-les, en una olla amb aigua i sal, dependrà de la mida de les patates, però aproximadament entre 10 i 15 minuts estaran fetes.

Les traiem de l’aigua i les deixem refredar. Les pelem i amb una forquilla les anem aixafant fins que ens quedi un puré, les salpebrem i reservem.

Piquem l’all ben finet i el posem en un cassó amb la mantega i una cullerada d’oli,  quan la mantega es comenci a fondre i l’all a enrossir-se, afegir el puré de patata, remenar i incorporar el formatge tallat a trossos petits.

Quan el formatge s’hagi fos afegir la crema o nata, remenar, rectificar de sal i pebre i deixar que es vagi fent uns 5 minuts sense parar de remenar, fins que la barreja es desprengui fàcilment de les parets del cassó.

Aquest puré serveix com a fons a infinitats d’ingredients, en aquest cas l’hem fet amb bacó, però depenent de la temporada ho podem fer amb qualsevol altra ingredient, per exemple en temporada de bolets queda molt bo amb uns rovellons saltats amb all i julivert o amb un salmó fumat, etc.

No és fàcil de trobar aquesta classe de formatge, però el podem substituir per formatge de fondue.

Tags: Aligot

Notícies semblants: