Plat combinat: Osobuco, pasta i amanida
Ingredients:
- 4 talls d’osobuco de vedella
- 1 litre de brou de carn
- 2 tomàquets madurs
- 2 pastanagues
- 1 ceba
- 3 grans d’all
- 2 fulls de llorer
- Un got de vi negre
- Farina
- Nou moscada
- Romaní i farigola
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
Per l’acompanyament, una bona amanida i tallarines.
Preparació:
Tallem les vores de la carn perquè no encongeixi en fregir-la, la salpebrem i afegim una mica de nou moscada. L’enfarinem i la segellem en una paella amb una mica d’oli. Els reservem.
En el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, la pastanaga i els alls, tot ben picat. Quan estigui estovat, afegim els tomàquets a trossos, traient les llavors i deixem que es faci uns cinc minuts, incorporem el vi i quan comenci a bullir, posem la carn i el llorer.
Deixem que redueixi l’alcohol, afegim el brou de carn i deixem coure, a foc lent, ben bé una hora/hora i mitja, depenent de la mida de la carn. Rectifiquem de sal i anem remenant de tant en tant perquè no s’enganxi i si és necessari podem afegir una mica d’aigua.
Acompanyar amb unes tallarines i una bona amanida.