Avui fa 95 anys que Antoni Gaudí va ser atropellat per un tramvia, tres dies després va morir.


El màxim representant de l’arquitectura del modernisme català, Antoni Gaudí va tenir una tràgica mort. Avui fa 95 anys que va ser atropellat per un tramvia de la línia 30 en la confluència del carrer Bailèn amb el carrer Cortes (actual Gran via de les Corts Catalanes) quan es dirigia a l’església de Sant Felip Neri com feia en moltes ocasions.

En el moment de l’accident Gaudí no portava documentació i per la seva forma de vestir, semblava un indigent, la gent que el passava pel carrer no l’atenia, fins que un guàrdia civil va ordenar que el portessin en un taxi a l’Hospital de la Santa Creu del Raval, on acostumaven a portar els indigents. Poques hores després els treballadors de la Sagrada Família el van trobar a faltar i van començar a buscar-lo fins que el van localitzar malferit a l’hospital, va ser identificat pel capellà de la Sagrada Família.

El seu estat era molt greu, amb costelles trencades i òrgans vitals afectats. Quan es va saber la identitat de Gaudí els metges van descartar la possibilitat de traslladar-lo d’hospital per la gravetat de les ferides i ell també ho va rebutjar. Quan va transcendir la notícia moltes persones es van apropar fins a l’Hospital de la Santa Creu del Raval per interessar-se per ell. Tres dies més tard va morir amb 73 anys.

El 10 de juny de 1926 una multitud de persones van voler donar-li últim adéu a l’arquitecte que tant havia fet per la ciutat de Barcelona. Una gran manifestació el va acompanyar en el seu últim trajecte des de l’Hospital de la Santa Creu fins a la Catedral on es va oficiar el funeral i després fins a la Sagrada Família on reposen les seves restes, a la capella de la Verge del Carme.

Antoni Gaudí i Cornet, nascut l’any 1952 a Reus o Riudoms, no se sap amb exactitud, ens va deixar el 10 de juny de 1926, però el seu llegat cada dia cobra més importància, la Casa Milà (Pedrera), la Casa Batlló, el Parc Güell, la Casa Vicens, la Colònia Güell, entre altres i la seva gran obra mestra, la Sagrada Família.

Foto: lapidasmoreno.com

T'agrada? Compartiex-ho!

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
0
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
1
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
3
m'entristeix
M'interesa M'interesa
1
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.