Tanquen les Galeries del Camell de Barcelona, el Passatge comercial de Portaferrissa

Un altre establiment comercial de la ciutat de Barcelona es veu obligat a tancar a causa de la crisi derivada de la pandèmia de la Covid-19. Es tracta del Mercadillo del Camell”, aquell passatge comercial que es va inaugurar l’any 1975 al carrer Portaferrissa i que va significar tota una agosarada aventura en temps encara del franquisme.

Segons informava El Periódico aquest matí, el motiu és perquè durant aquests mesos de pandèmia, els llogaters han anat acumulant un deute per impagament del lloguer i el propietari ho ha denunciat perquè s’executi el desnonament.

El passatge comercial tancarà definitivament les portes a finals d’agost. Les Galeries del Camell van obrir l’any 1975 com a sucursal d’un altre establiment similar que hi havia a la part alta de Barcelona al carrer Balmes amb Sant Hermenegild. Van ser els germans Pilar i Artur Mijangos, els que van tenir la idea d’obrir a Barcelona un establiment com els que estaven de moda en aquells anys a Londres i Amsterdam.

Quasi cinquanta anys han estat vestint tant a la gent de la ciutat com a turistes amb roba underground. En ell podíem trobar tant roba nova com peces de segona mà, samarretes que han vestit a diferents tribus urbanes, peces de roba militar o prendre una copa en la terrassa interior del Bar El Jardí que malauradament també haurà de tancar.

Els llogaters han decidit tornar les claus voluntàriament abans que s’executi el desnonament i a principis de setembre ja no veurem el camell que presidia l’entrada de les galeries amb el que tothom es volia fer una fotografia.

L’Associació de Comerciants Barna Centre denuncia que cada cop estan desapareixent més locals emblemàtics del centre de la ciutat pels desorbitats lloguers que exigeixen els propietaris, causa agreujada per la crisi derivada de la pandèmia que ha deixat Barcelona buida de turistes. L’entitat demana una mediació municipal per evitar que aquesta situació faci desaparèixer tots els locals emblemàtics del centre de Barcelona.

Les Galeries Maldà situades molt a prop del “Mercadillo del Camell” han sabut reinventar-se amb botigues temàtiques al voltant del cinema o dels videojocs, esperem que no tinguin el mateix final.

Notícies relacionades:

Les Galeries Maldà: de les selectes botigues dels anys 60 al “friquisme” de les actuals.

Tags: Barcelona, Locals emnlemàtics

Notícies semblants: