Sabíeu que el Prat de Llobregat té el seu propi “San Fermin” anomenat Sant Pollin? – Del 11 al 14 de juliol 2019


Sant Pollin 2018 – Fofo: Colla de Diables del Prat

Ara que Pamplona està en plenes festes de Sant Fermí, al Prat de Llobregat, ja fa 10 anys que celebren la seva versió d’aquesta festa pamplonesa, no amb braus de veritat, sinó amb un pollastre de pota blava, la raça autòctona del Prat i al que van batejar amb el nom de Sant Pollin.

Sant Pollin és un gall de pota blava de 3,20 metres d’alçada i 3,50 metres de llargada amb 21 punts dobles de foc. Quan la Colla de Diables del Prat, ara fa 10 anys treien “el Pollo” amb els correfocs, van veure que els nens li tenien autèntica por a aquella bèstia de foc.

Per solucionar-ho van pensar a fer una cercavila sense foc i a poc a poc es va anar convertint en una festa similar a la de Sant Fermí de Pamplona.

Sant Pollin 2018 – Foto: Ajuntament del Prat

Aquest any se celebra de l’11 al 14 de juliol, quatre dies que Sant Pollin recorrerà els carrers del Prat de Llobregat, acompanyat de tots els seus veïns, abillats amb la vestimenta pamplonesa.

La Festa és un autèntic Sant Fermí de pollastre, amb “Txupinazo“, gent amb camisa blanca i mocador vermell, “Encierro” i la clàssica cantada del “Pobre de mi” que posa final a la festa.

Si voleu veure el programa complet de la festa, entreu a: Sant Pollin 2019