Recepta de Cuina, Com es fa – Bunyols de Quaresma


Ingredients per 1/2 Kg.

  • 25 grams de llevat de forner. (es poden trobar pastilles als supermercats)
  • Tres cullerades soperes de llet tèbia
  • Tres cullerades soperes d’oli d’oliva
  • Tres cullerades soperes de licor d’anís
  • Llavors d’anís o matafaluga
  • 100 grams de sucre
  • Tres ous
  • La raspadura d’una llimona
  • 1/2 cullerada de cafè de canyella
  • 300 grams de farina
  • Un polsim de sal
  • Oli de gira-sol per fregir-los.

Preparació:

Separem la clara dels rovells dels ous i les reservem

Dissolem el llevat amb la llet i a continuació afegim l’oli, l’anís, les llavors, el sucre, els rovells, la farina i la raspadura de llimona, la canyella i un polsim de sal. Ho barregem tot bé a mà o amb una batedora o termomix, fins que quedi una massa ben fina.

Muntem les clares a punt de neu (en got de batedora, poseu les clares i comenceu a batre a poc a poc fins que es tornin blanques, llavors augmentar la velocitat i continuar batent fins que quedi una pasta blanca).

Afegir les clares muntades a la massa que teníem preparada, amb cura de què no s’abaixin, per això hem de fer moviments envolvents de baix a dalt, a poc a poc, fins que quedi una massa fina i esponjosa.

Deixar reposar almenys una hora en un lloc sense corrents d’aire i tapat amb un drap.

Preparem una paella amb abundant oli de gira-sol i quan estigui ben calent, amb l’ajuda de dues culleres soperes untades amb oli, anem formant boletes amb la massa i les fregim.

Reservar-les amb un paper de cuina absorbent i afegir sucre abundant pel damunt.

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
144
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
3
Em diverteix
M'agrada M'agrada
51
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
6
m'entristeix
M'interesa M'interesa
7
M'interesa
Em fascina Em fascina
15
Em fascina

Comentaris 9

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    1. Tens raó, m’ho havia deixat, la farina s’afegeix junt amb els ous i la resta dels ingredients. Gràcies per dir-ho, ja he rectificat la recepta.

  1. MOltes gracies per tota la informació. Me agradaria molt veure la recepta del bunyols de bacallá. Ara no ting idea de com ens fan. Mercés.

  2. Si mal no recordo la meva iaia posava greix (llard), ja han passat 40 anys….
    Aixi alla posar les clares en punt de neu fa queun quedin mes esponjosos??

També et pot agradar ...

Més CUINA

No et perdis