CUINA

Temps de Carxofes – Vuit formes diferents de cuinar-les.

Diu un refrany castellà: “De hoja en hoja se come la alcachofa”

La Carxofa és el producte reina del Parc Agrari del Baix Llobregat, el microclima del Delta del Llobregat i el sòl ric en minerals, fan possible que la Carxofa del Prat tingui una qualitat extraordinària.

És una planta de clima fred, el seu cultiu va des de la tardor, entre octubre i novembre fins a la primavera, finals de maig.

Parc Agrari del Baix Llobregat

La Carxofa és una planta procedent d’Egipte a la que els grecs i romans li atribuïen propietats afrodisíaques. Segons la mitologia grega Cynara era una noia molt maca que es va enamorar de Zeus i aquest va decidir convertir-la en Deessa i portar-la amb ell a l’Olimp, però Cynara trobava tant a faltar a la seva família que va decidir tornar a casa dels pares, llavors Zeus enfurismat la va convertir en planta, la cynara (cynara scolimus és el nom científic de la carxofa).

La Flor de la Carxofa

La Carxofa té moltes propietats beneficioses per la salut, pel seu alt contingut en sodi, potassi, fòsfor, calci i vitamines B1 i B3, però sobretot destaca per la cinarina, una substància que augmenta la secreció biliar. És depurativa, diürètica, redueix el colesterol i un gran desintoxicant del fetge.

La Carxofa es pot menjar fregida, rostida, a la planxa, al forn, cuita, fent d’acompanyant d’uns bons calçots o fins i tot crua en amanides, com diu un refrany castellà Hoja a hoja se come la alcachofa“.

🌿Receptes amb Carxofes🌿

  Si voleu veure la recepta, cliqueu a la imatge

CARXOFES AL FORN 
CARXOFES DEL PRAT AMB GAMBES I CLOÏSSES
CANELONS DE CARXOFES
XIPS DE CARXOFES
LASANYA DE CARXOFES
ARRÒS AMB BACALLÀ I CARXOFES

 

CANELONS DE CARXOFES I FORMATGE DE CABRA
CARXOFES AMB PERNIL
Tags: Carxofes

Notícies semblants: